Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.
Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot. Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.
Rodekoolpickles
Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.
- combinatietipEet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Gerelateerde recepten
Rodekoolpickles
Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

bijgerecht
4 personen
145 kcal
15 min. bereiden
2 dagen wachten
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.
Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot. Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.
combinatietip:Eet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g rodekool
15 g verse dille
50 g rozijnen
2 kaneelstokjes
300 ml kraanwater
200 ml witte natuurazijn
5 g inmaakkruiden
50 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
weckpot à 1 liter