Rodekoolpickles

Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

145 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 dagen wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.

  2. Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot. Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.

  • combinatietipEet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.
  • Kool snijden

    Instructievideo - 01:26 min.

Rodekoolpickles

Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig