Witte bonensalade met tonijn en gegrilde paprika
Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g AH Biologisch gedroogde witte bonen
- 200 g verse sugarsnaps
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 2 el sojasaus
- 4 tl sesamolie
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl rietsuiker
- 250 g verse tonijnsteaks
- 30 g sesamzaad
- 15 g verse basilicum
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Doe de witte bonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
- Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
- Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
- Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
- Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chillivlokken, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de witte bonen in een ruime schaal. Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
- Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de witte bonensalade. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.

Groenten grillen en roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 28 g
-
koolhydraten 27 g
waarvan suikers 10 g -
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 600 mg
- vezels 11 g
Pittigheid
Ook te zien in
Witte bonensalade met tonijn en gegrilde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witte bonensalade met tonijn en gegrilde paprika
- 150 g AH Biologisch gedroogde witte bonen
Doe de witte bonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
- 200 g verse sugarsnaps
Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
- 1 rode ui
- 1 limoen
Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
- 2 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl rietsuiker
Meng voor de dressing de sojasaus met de sesamolie, chillivlokken, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de witte bonen in een ruime schaal.
Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
- 250 g verse tonijnsteaks
- 2 tl sesamolie
- 30 g sesamzaad
Bestrijk de tonijnsteaks met de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout.
Tip: Duw de sesamzaadjes zacht aan.
Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.
- 15 g verse basilicum
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de witte bonensalade.
Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.