Wit­te bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade.

(23) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Avondje Aziatisch? Probeer deze gegrilde sesamtonijn met pittige bonensalade. 4 personen
2 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de witte bonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
  2. Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
  4. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
  5. Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
  6. Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chillivlokken, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de witte bonen in een ruime schaal. Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
  7. Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.
  8. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de witte bonensalade. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Witte bonensalade met tonijn en gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

1
1
  • 150 g AH Biologisch gedroogde witte bonen

Doe de witte bonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.

2
2

Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.

3
3
  • 200 g verse sugarsnaps

Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.

4
4
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.

6
6
  • 1 rode ui
  • 1 limoen

Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

7
7
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl rietsuiker

Meng voor de dressing de sojasaus met de sesamolie, chillivlokken, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de witte bonen in een ruime schaal.

8
8

Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.

9
9
  • 250 g verse tonijnsteaks
  • 2 tl sesamolie
  • 30 g sesamzaad

Bestrijk de tonijnsteaks met de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout.

Tip: Duw de sesamzaadjes zacht aan.

10
10

Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege.

11
11
  • 15 g verse basilicum

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de witte bonensalade.

12
12

Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.