Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe de tonijn met de olie in een kom en roer los met een vork. Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper de sjalot. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de tomaatjes met de sjalot, mais en basilicum met de tonijn. Pers de citroen erboven uit en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd tot halverwege in en vul met de tonijnsalade.
Pitabroodje met tonijn - 2 jaar (Opperdepop)
In een pita en gemengd met mais vinden kids vis heerlijk!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Pitabroodje met tonijn - 2 jaar (Opperdepop)
In een pita en gemengd met mais vinden kids vis heerlijk!

4 personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe de tonijn met de olie in een kom en roer los met een vork. Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper de sjalot. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de tomaatjes met de sjalot, mais en basilicum met de tonijn. Pers de citroen erboven uit en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd tot halverwege in en vul met de tonijnsalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 cherrytomaten
160 g tonijnstukken in olijfolie
3 el mais in blik
1 sjalot
5 verse basilicum
½ citroen
4 volkorenpita's