Banaanmuffins
Banaanmuffins

Banaanmuffins

Perfect als gezond tussendoortje, maar ze doen het ook goed op de brunchtafel.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

250 g

speltbloem

1 tl

gemalen kaneel

2 tl

bakpoeder

1 tl

zout

2

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

5 el

vloeibare honing

75 g

kokosolie

3

rijpe bananen

70 g

ongebrande pecannoten

70 g

AH Excellent royale rozijnen uit Chili

Dit heb je nodig

  • papieren cupcakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

  • sateprikker

Perfect als gezond tussendoortje, maar ze doen het ook goed op de brunchtafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.

2

Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel. Hak de pecannoten grof en meng met de banaan en rozijnen door het bloemmengsel.

3

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

4

Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.

tip

bewaartipJe kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.