Hartige pompoentaart
Van kokos en komijn tot pinda’s en tomaat: genoeg te proeven in deze hartige taart.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 verse pompoen
- 2 cm verse gember
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 165 ml coconut cream (blik)
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 6 el kokosolie (op kamertemperatuur)
- 230 g pinda pepsels (zakje)
- 5 middelgrote eieren
- 250 g cherrytomaten
- 1 bosui
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
- springvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Schil de pompoen en snijd in de lengte in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Breng met de gember, pompoen, coconut cream, gemalen koriander en komijn aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
- Verwijder het citroengras en pureer in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de springvorm in met de boter. Doe de kokosolie, pepsels en 1 ei in de kom van de keukenmachine en maal in 1 min. fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bosui fijn. Klop de rest van de eieren los. Meng de eieren al roerend door het pompoenmengsel en schenk op de bodem in de springvorm. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de vulling.
- Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de bosui.
serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 30 g - natrium 1.330 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Hartige pompoentaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hartige pompoentaart

- 1 verse pompoen
Schil de pompoen en snijd in de lengte in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

- 2 cm verse gember
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
Schil de gember en snijd heel fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

- 165 ml coconut cream
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
Breng met de gember, pompoen, coconut cream, gemalen koriander en komijn aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

Verwijder het citroengras en pureer in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 2 g ongezouten roomboter
- 6 el kokosolie
- 230 g pinda pepsels
- 1 middelgroot ei
Vet de springvorm in met de boter. Doe de kokosolie, pepsels en het ei in de kom van de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.

- 250 g cherrytomaten
- 1 bosui
- 4 middelgrote eieren
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bosui fijn. Klop de eieren los.

Meng de eieren al roerend door het pompoenmengsel en schenk op de bodem in de springvorm. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de vulling.

Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de bosui. Lekker!
serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.