Zalmpakketjes met asperges en witte kaas
Een pakketje bomvol smaak en vitamines. Met zalm, asperges, romaatjes en witte kaas.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g verse witte asperges
- 250 g romaatjes
- 1 rode ui
- 1 el Griekse olijfolie
- ½ el rodewijnazijn
- 1 el mediterrane kruiden
- 300 g zalmfilet
- 100 g witte kaas
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
- Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de witte kaas erover.
- Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer. Vouw de pakketjes aan tafel open.
combinatietip:
Lekker met couscous. Dan is het recept niet meer glutenvrij.

Zalmpakketjes met asperges en witte kaas
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 315 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Zalmpakketjes met asperges en witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalmpakketjes met asperges en witte kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 500 g verse witte asperges
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Kook de asperges 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

- 250 g romaatjes
- 1 rode ui
- 1 el Griekse olijfolie
- ½ el rodewijnazijn
- 1 el mediterrane kruiden
Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout.

- 300 g zalmfilet
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.

- 100 g witte kaas
Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de witte kaas erover.

Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer. Vouw de pakketjes aan tafel open. Lekker!
combinatietip:
Lekker met couscous. Dan is het recept niet meer glutenvrij.