bewaar
Aardbeien-cranberryjam
Aardbeien-cranberryjam
bewaar

Aardbeien-cranberryjam

Ouderwets zelf jam maken: leuk!

35 min. bereiden
10 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

1 porte

250 g

verse aardbei

1

medium handsinaasappel

250 g

diepvries cranberry's

200 g

geleisuiker

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde pot (360 ml)

Ouderwets zelf jam maken: leuk!

Aan de slag

1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit. Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2

Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Kook de jam nog 15 min. op laag vuur. Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot. Vul deze tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

combinatietipJe kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.

bewaartipNa het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.

bewaartipHang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.

Jam maken

Instructievideo - 04:57 min.