Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper ondertussen de sjalotten en doe in een grote kom. Roer er de azijn, mosterd en ⅘ van de olie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snijd de snoeptomaten in kwarten. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en snijd in kleine stukjes.
Snijd de olijven en de semi-zongedroogde tomaten grof. Snijd de peterselie fijn.
Doe de orzo, tomaat, komkommer, zongedroogde tomaten, olijven, peterselie en rucola bij de sjalot in de kom. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de salade op een schaal en verkruimel de feta erover. Besprenkel met de rest van de olie.
Orzosalade
Met orzo zet je in no time een maaltijdsalade op tafel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Orzosalade
Met orzo zet je in no time een maaltijdsalade op tafel.

bijgerecht
4 personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper ondertussen de sjalotten en doe in een grote kom. Roer er de azijn, mosterd en ⅘ van de olie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snijd de snoeptomaten in kwarten. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en snijd in kleine stukjes.
Snijd de olijven en de semi-zongedroogde tomaten grof. Snijd de peterselie fijn.
Doe de orzo, tomaat, komkommer, zongedroogde tomaten, olijven, peterselie en rucola bij de sjalot in de kom. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de salade op een schaal en verkruimel de feta erover. Besprenkel met de rest van de olie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g orzo pasta
2 sjalotten
2 el wittewijnazijn
2 tl mosterd
5 el extra vierge olijfolie
400 g snoepgroente tomaten
1 komkommer
75 g kalamata-olijven zonder pit in pot
100 g semi-zongedroogde tomaten
40 g verse peterselie
40 g rucola
150 g feta