Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip
Deze Aziatische spiesen van de barbecue zijn lekker licht. Wij nemen er nog één.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 1 el arachideolie
- 16 diepvries coquilles (of sint-jakobsschelpen, ontdooid)
- 2 snoepkomkommers
- 1 limoen
- 1 rode peper
Keukenspullen
- 4 satéprikkers
- barbecue
- staafmixer met bakje
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.
- Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren. Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker. Pers de limoen uit boven de hoge beker. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.
- Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege. Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 570 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 1 el arachideolie
- 16 diepvries coquilles
Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.
- 2 snoepkomkommers
Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker.
- ½ limoen
- 1 rode peper
Pers de limoen uit. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.
Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege.
- ½ limoen
Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.