bewaar
Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje
Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje
bewaar

Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje

Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

5 el

traditionele olijfolie

1½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

100 g

Parmigiano Reggiano

1

citroen

100 g

panko Japans paneermeel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.

2

Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bestrooi met ⅓ van de kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.

3

Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietipLekker met gebakken chipolataworstjes en ovengeroosterde aardappelpartjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.