bewaar
Taartjes met wittechocolademousse en frambozen
Taartjes met wittechocolademousse en frambozen
bewaar

Taartjes met wittechocolademousse en frambozen

Nooit meer ruzie om wie het grootste stuk heeft, ieder krijgt z’n eigen taart(je).

50 min. bereiden
20 min. oventijd
3 uur wachten
46waarderingen

Ingrediënten

6 porties

125 g

tarwebloem

75 g

lichtbruine basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

1 mespunt

zout

75 g

ongezouten roomboter

1 blaadje

gelatine

75 ml

verse slagroom

1 tl

vanillearoma

100 g

witte chocolade

1

middelgroot ei

2 el

poedersuiker

125 g

crème fraîche

250 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • miniquichevormpjes (Ø 10 cm)

  • bakpapier

  • blindbakvulling

  • mixer

Nooit meer ruzie om wie het grootste stuk heeft, ieder krijgt z’n eigen taart(je).

Aan de slag

1

Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Vet ondertussen de quichevormpjes in met boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Knip uit een stuk bakpapier 6 rondjes die groter zijn dan de diameter van de vormpjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Draai er bolletjes van en duw elk bolletje gelijkmatig uit in een vormpje. Dek het deeg af met bakpapier en verdeel de blindbakvulling er over. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak ze in nog ca. 5 min. goudbruin. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm de slagroom met het vanillearoma in een steelpan. Snijd de chocolade grof en doe bij de slagroom in de pan. Smelt op laag vuur. Knijp de gelatine uit en los op in het chocolade-roommengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Splits het ei. De eidooier wordt niet gebruikt.

4

Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit glanzende pieken vormt. Meng met een spatel het chocomengsel, eiwit en de crème fraîche voorzichtig door elkaar. Haal de taartbodems voorzichtig uit de vormpjes. Vul elke bodem tot de rand met chocolademousse. Laat in de koelkast 2 uur opstijven. Verdeel de frambozen over de taartjes en serveer.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.