Jennekes Tobleronetaart
Jennekes Tobleronetaart

Jennekes Tobleronetaart

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

20 min. bereiden
35 min. oventijd
2 uur 30 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

12 porties

400 g

Toblerone

100 g

ongezouten roomboter

150 g

kristalsuiker

3

middelgrote eieren

150 g

zelfrijzend bakmeel

1 el

cacaopoeder

50 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 20 cm)

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 160 g Toblerone au bain-marie. Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel. Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

2

Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

3

Smelt ondertussen voor de ganache 140 g Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door. Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache. Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

algemeenBlijf je foto's met ons delen met #allerhande.