Cakejes met verse aardbeiensaus

210 kcal

35 min. bereiden

3.5/5

(44)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 150 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 250 gram verse aardbeien

    verse aardbeien

  • 150 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 3 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

    zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes


2006 week 16-17 - 2006 week 16-17

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng de boter op kamertemperatuur. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.

  2. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop de boter en suiker 5 min. met een mixer. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het zelfrijzen bakmeel erboven en schep erdoor. Schep de gesneden aardbeien door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vormpjes.

  3. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. gaar en bruin. Laat ze in de vorm afkoelen. Serveer de cakejes met gepureerde aardbeien als sausje erover.

Wat vond je van dit recept?

Cakejes met verse aardbeiensaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig