bewaar
Vanille-cupcakes
Vanille-cupcakes
bewaar

Vanille-cupcakes

Als jij deze cakejes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur 25 min. wachten
400waarderingen

Ingrediënten

12 porties

125 g

ongezouten roomboter

125 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

2

middelgrote eieren

3 el

halfvolle melk

125 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • muffinvormen met 12 holtes

Als jij deze cakejes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

2

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Lekker met slagroom en discodip. Bon appétit!

bewaartipJe kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Vanille cupcakes

Instructievideo - 02:51 min.