bewaar
Visplateau met homemade pickle en salade
Visplateau met homemade pickle en salade
bewaar

Visplateau met homemade pickle en salade

Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!

15 min. bereiden
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

175 g

snackradijs

1

rode ui

30 g

kristalsuiker

125 ml

witte wijnazijn

150 ml

kraanwater

1 el

gedroogde dille

1 tl

zout

½ el

mierikswortel in pot

125 g

crème fraîche

1

citroen

10 g

verse platte peterselie

40 g

snijbiet

1 el

extra vierge olijfolie

1 pakje

vers kwartet van gerookte vis

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

  • rasp

  • grote plank of schaal

Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!

Aan de slag

1

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.

2

Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

3

Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.

variatietip*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box en zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 100 g gerookte makreel en 100 g gerookte forel of 100 g gerookte zalm gebruiken.

serveertipDe ingrediënten van dit visplateau smaken heerlijk bij elkaar. Het is daarom lekker als je wat salade, vis en bijv. pickle combineert in één hapje.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

bereidingstipJe kunt de pickle al een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Concha y Toro Trio Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc.