Karamels met zeezout

Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!

45 kcal

45 min. bereiden, 6 uur wachten

4.1/5

(21)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 250 gram Zeeuwse Boerin keukenstroop

    Zeeuwse Boerin keukenstroop

  • 250 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 100 ml kraanwater

    kraanwater

  • 60 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 250 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 397 gram gecondenseerde volle melk

    gecondenseerde volle melk

  • 2 theelepel Maldon zeezout

    Maldon zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslee 20 x 20 cm

  • suikerthermometer


Aan de slag

  1. Bekleed de braadslede met bakpapier. Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.

  2. Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Het mengsel moet weer naar een temperatuur bereiken van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.

  3. Schenk de hete karamel direct in de braadslee als de juiste temperatuur is bereikt. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen. Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

  • bewaartipJe kunt de karamels in een afgesloten trommel tot 2 weken bewaren.
  • Karamelliseren

    Instructievideo - 01:36 min.

Wat vond je van dit recept?

Karamels met zeezout

Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig