bewaar
Vanille-ijs met zoute-karamelsaus
Vanille-ijs met zoute-karamelsaus
bewaar

Vanille-ijs met zoute-karamelsaus

Een verrassend toetje; met een smakelijke hoofdrol voor het zeezout in de karamelsaus.

45 min. bereiden
10 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

Zeeuwse Boerin keukenstroop

100 g

kristalsuiker

50 ml

kraanwater

25 g

ongezouten roomboter

125 ml

verse slagroom

100 ml

gecondenseerde volle melk

2 tl

Maldon zeezout

16 bolletjes

vanille-ijs

Dit heb je nodig

  • suikerthermometer

Een verrassend toetje; met een smakelijke hoofdrol voor het zeezout in de karamelsaus.

Aan de slag

1

Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken en check met de suikerthermometer wanneer het een temperatuur van 120 °C heeft bereikt.

2

Voeg de boter, slagroom, gecondenseerde melk en de helft van het zout toe. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. De karamelsaus moet een temperatuur van 112 °C bereiken. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.

3

Schenk de saus over in een kom en laat 10 min. afkoelen. Verdeel de bollen ijs over de kommen en verdeel de saus erover. Bestrooi met de rest van het zout.

Karamelliseren

Instructievideo - 01:36 min.