bewaar
Havermoutpap met banaan en walnoot
Havermoutpap met banaan en walnoot
bewaar

Havermoutpap met banaan en walnoot

Onze oma's wisten al wat goed voor ons was: havermoutpap! Deze keer met honing, banaan en walnoot.

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 ml

halfvolle melk

200 g

havermout

4 el

vloeibare honing

2

bananen

100 g

ongebrande walnoten

Onze oma's wisten al wat goed voor ons was: havermoutpap! Deze keer met honing, banaan en walnoot.

Aan de slag

1

Verwarm de melk in een pan. Roer regelmatig. Voeg als de melk tegen de kook aan is al roerend de havermout en een mespunt zout toe. Draai het vuur laag en laat al roerend 5 min. indikken. Zet het vuur uit en roer de helft van de honing erdoor.

2

Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Breek de walnoten in stukjes. Verdeel de pap over 4 diepe borden of kommen. Verdeel de plakjes banaan en walnoten erover. Besprenkel met de rest van de honing.

variatietipVarieer ook met ander fruit, zoals (diepvries) frambozen, blauwe bessen, appel, dadels of stukjes kakifruit. In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of amandelen gebruiken.