Mediterrane worst met ovengroenten
Mediterrane worst met ovengroenten

Mediterrane worst met ovengroenten

Wat een kleuren, op je bord schijnt in ieder geval de zon.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

3 el

(arachide)olie

1

gele paprika

2

courgettes

2 tenen

knoflook

4

braadworsten

2 tl

gedroogde oregano

250 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Wat een kleuren, op je bord schijnt in ieder geval de zon.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in de lengte in plakken van 1 cm breed. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

2

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve ringen van 2 cm breed. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn. Snijd elke worst in 3 schuine plakken.

3

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 min. in het midden van de oven. Halveer ondertussen de tomaten. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaten door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.