Snelle kokosmakronen
Deze kokosmakronen maak je met maar 3 ingrediënten: eieren, kristalsuiker en gemalen kokos. Eitje!

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren. Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 150 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 20 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Snelle kokosmakronen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle kokosmakronen
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 4 middelgrote eieren
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g Puur Natuur kokosrasp
Meng de suiker en kokos door de eiwitten.
Doe het eiwit-suikermengsel kokosin een steelpan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.
Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes.
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.