bewaar
Snelle kokosmakronen
Snelle kokosmakronen
bewaar

Snelle kokosmakronen

Deze kokosmakronen maak je met maar 3 ingrediënten: eieren, kristalsuiker en gemalen kokos. Eitje!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
143waarderingen

Ingrediënten

16 porties

4

middelgrote eieren

200 g

fijne kristalsuiker

200 g

Puur Natuur kokosrasp

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze kokosmakronen maak je met maar 3 ingrediënten: eieren, kristalsuiker en gemalen kokos. Eitje!

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren. Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.