Kokosbollen
Wij zijn gek op deze tropische kokosbollen: krokant korstje, smeuïg vanbinnen. En zelf maken is zo simpel!

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- bakpapier
- ijsbolletjestang
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer ondertussen met een vork de eieren met de suiker los in een kom. Spatel de kokos erdoor.
- Schep met de ijsbolletjestang bollen van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar worden.
combinatietip:
Houd je van pittig? Meng 2 el fijngesneden gemberbolletjes en 1 tl fijngesneden rode peper door het mengsel vlak voor je er bollen van maakt. Bestrooi vlak voor het serveren met wat limoenrasp.
combinatietip:
Meng 2 el fijngehakte pure chocolade en 1 el fijngesneden munt door het kokosmengsel voor je er bollen van schept. Besprenkel voor het serveren met wat gesmolten chocolade. Het gerecht is dan niet meer lactose- & glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 310 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 40 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Kokosbollen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kokosbollen
- 3 eieren
- 200 g fijne kristalsuiker
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer ondertussen met een vork de eieren met de suiker los in een kom.
- 250 g Puur Natuur kokosrasp
Spatel de kokos erdoor.
Schep met de ijsbolletjestang bollen van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar worden.
combinatietip:
Houd je van pittig? Meng 2 el fijngesneden gemberbolletjes en 1 tl fijngesneden rode peper door het mengsel vlak voor je er bollen van maakt. Bestrooi vlak voor het serveren met wat limoenrasp.
combinatietip:
Meng 2 el fijngehakte pure chocolade en 1 el fijngesneden munt door het kokosmengsel voor je er bollen van schept. Besprenkel voor het serveren met wat gesmolten chocolade. Het gerecht is dan niet meer lactose- & glutenvrij.