bewaar
Tuinkruidensoep
Tuinkruidensoep
bewaar

Tuinkruidensoep

Drie soorten kruiden, drie soorten groente en een hartige basis van runderbouillon. Als dit geen smaakexplosie is...

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 liter

water

3

runderbouillontabletten

5 stengels

bleekselderij

10 g

verse peterselie

20 g

verse selderij

290 g

verse soepballetjes

200 g

verse sugarsnaps

300 g

diepvries tuinerwten

2 tl

gedroogde dragon

4 el

extra vierge olijfolie

1

vers meergranen stokbrood

Drie soorten kruiden, drie soorten groente en een hartige basis van runderbouillon. Als dit geen smaakexplosie is...

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie en selderij fijn. Voeg de bleekselderij en soepballetjes toe aan de bouillon en kook 6 min. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tuinerwten en dragon toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog 1 min. Voeg de selderij toe en zet het vuur uit.

2

Meng ondertussen de olie met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in sneetjes. Serveer de kruidenolie en het brood bij de soep.

variatietipJe kunt de gedroogde dragon vervangen door fijngesneden verse dragon (reken per 2 tl gedroogde dragon een ½ bakje à 15 g).