Snijd de avocado's overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Of: pel de bananen. Snijd de avocado of bananen grof, doe in een kom en pureer glad met de staafmixer (of gebruik een blender of keuken machine). Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, de melk, slagroom en suiker toe aan de banaan en meng tot een glad mengsel.
Giet het mengsel in een laag bakje en zet ca. 2½ uur in de vriezer. Pureer het ijs, als het bevroren maar nog niet keihard is, met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Zet terug in de vriezer om op te stijven (dat duurt nog ca. 2½ uur) en serveer.
Avocado- of bananenijs
Hebben ze zin in ijs? Goed nieuws: je maakt het tegenwoordig gewoon zelf, en hebt niet eens een ijsmachine nodig.
- bewaartipJe kunt het ijs afgedekt in de vriezer tot 3 maanden bewaren.
- serveertipOude cake en koekjes kun je prima drogen. Verkruimel ze en bak ze op de laagst mogelijke temperatuur in de oven tot ze knapperig zijn. Lekker op dit dessert, of op yoghurt en fruit.
- combinatietipLekker met frambozen en gedroogde koekjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Avocado- of bananenijs
Hebben ze zin in ijs? Goed nieuws: je maakt het tegenwoordig gewoon zelf, en hebt niet eens een ijsmachine nodig.

nagerecht
20 porties
145 kcal
15 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Snijd de avocado's overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Of: pel de bananen. Snijd de avocado of bananen grof, doe in een kom en pureer glad met de staafmixer (of gebruik een blender of keuken machine). Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, de melk, slagroom en suiker toe aan de banaan en meng tot een glad mengsel.
Giet het mengsel in een laag bakje en zet ca. 2½ uur in de vriezer. Pureer het ijs, als het bevroren maar nog niet keihard is, met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Zet terug in de vriezer om op te stijven (dat duurt nog ca. 2½ uur) en serveer.
bewaartip:Je kunt het ijs afgedekt in de vriezer tot 3 maanden bewaren.
serveertip:Oude cake en koekjes kun je prima drogen. Verkruimel ze en bak ze op de laagst mogelijke temperatuur in de oven tot ze knapperig zijn. Lekker op dit dessert, of op yoghurt en fruit.
combinatietip:Lekker met frambozen en gedroogde koekjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
4 bananen
½ citroen
250 ml halfvolle melk
250 ml verse slagroom
125 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
Staafmixer
staafmixer of keukenmachine