Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites

Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade.

730 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd de vastkokende aardappelen in de lengte in frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de zoete aardappelen in de lengte in frites, schep ze om met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg ze na 10 min. bij de aardappelen op de bakplaat.

  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

  3. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.

  4. Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.

  5. Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

  6. Serveer de steaks met de frites en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steaks.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • algemeenFrites gemaakt van zoete aardappel zijn minder krokant dan die van gewone aardappel.

Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites

Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig