Toum (Libanese knoflooksaus)
Toum (Libanese knoflooksaus)

Toum (Libanese knoflooksaus)

Knoflooksaus hoort bij de barbecue of gourmet, zeker als er zo'n lekker exotisch smaakje aan zit.

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 tenen

knoflook

50 ml

citroensap

½ tl

zout

30 ml

Two Chicks eiwit

200 ml

arachideolie

1 el

ijskoud water

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

Knoflooksaus hoort bij de barbecue of gourmet, zeker als er zo'n lekker exotisch smaakje aan zit.

Aan de slag

Doe de knoflook, de helft van het citroensap en het zout in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg het eiwit toe en mix weer met de staafmixer. Doe in een dun straaltje de arachideolie erbij en mix. Voeg tijdens het mixen de rest van het citroensap toe. Voeg dan de rest van de olie in een dun straaltje toe. Meng het ijskoude water erdoor en mix tot een romige saus.