Koolrabicarpaccio met bloodymarydressing
Koolrabicarpaccio met bloodymarydressing

Koolrabicarpaccio met bloodymarydressing

Eters vanavond? Bij het zien van dit bijzondere voorgerecht slaan ze al steil achterover.

15 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

koolrabi

3 el

extra vierge olijfolie

2 el

azijn

3 el

mierikswortel in pot

100 ml

tomatensap

1 el

wodka

1 tl

worcestershiresauce

6 druppels

tabasco

1 stengel

bleekselderij

125 g

zachte geitenkaas 55+

Dit heb je nodig

  • dunschiller, keukenmachine of mandoline

  • shotglaasjes

Eters vanavond? Bij het zien van dit bijzondere voorgerecht slaan ze al steil achterover.

Aan de slag

1

Schil en snijd de koolrabi in flinterdunne plakken met een dunschiller, keukenmachine of mandoline. Meng de koolrabi met de olie, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 1 uur marineren.

2

Meng de tomatensap met de wodka en Worcestershiresaus. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Halveer de bleekselderij in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Snijd het blad grof. Doe de dressing in 4 kleine (shot)glaasjes en garneer elk glaasje met een stuk bleekselderij.

3

Verdeel de plakjes koolrabi over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met het bleekselderijblad. Serveer de bloodymarydressing er apart bij en schenk aan tafel over de koolrabi.