Amuse van oesters met bloody mary-dressing
Bloody Mary Christmas! Het is tijd voor oesters met bloody mary-dressing.
Ingrediënten
4 personen
1
citroen
50 ml
tomatensap
1 el
wodka
½ tl
selderijzout
½ tl
worcestershiresauce
1 druppel
tabasco
1 kg
ijsblokjes
12
Zeeuwse platte oesters
2 takjes
verse selderij
Dit heb je nodig
deegroller
oestermes
Aan de slag
Snijd de citroen in 8 parten en knijp 1 part uit (per 4 personen). Bewaar de rest van de parten.
Meng het tomatensap met het citroensap, de wodka, het selderijzout en de worcestershiresauce. Breng het mengsel op smaak met tabasco (naar smaak).
Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen twee handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal. Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de selderijblaadjes.
Leg de rest van de citroenparten rondom de oesters. Serveer er de bloody mary-dressing in een kommetje bij en bestrooi met de selderij.
Amuse van oesters met bloody mary-dressing
Instructievideo - 01:06 min.
Amuse van oesters met bloody mary-dressing
Bloody Mary Christmas! Het is tijd voor oesters met bloody mary-dressing.

voorgerecht
4 personen
85 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de citroen in 8 parten en knijp 1 part uit (per 4 personen). Bewaar de rest van de parten.
Meng het tomatensap met het citroensap, de wodka, het selderijzout en de worcestershiresauce. Breng het mengsel op smaak met tabasco (naar smaak).
Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen twee handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal. Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de selderijblaadjes.
Leg de rest van de citroenparten rondom de oesters. Serveer er de bloody mary-dressing in een kommetje bij en bestrooi met de selderij.
serveertip:Geen ijsblokjes? Serveer de oesters op omgekeerde losgesneden schelpen.
bereidingstip:Je kunt de dressing 2 dagen van tevoren maken. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 citroen
50 ml tomatensap
1 el wodka
½ tl selderijzout
½ tl worcestershiresauce
1 druppel tabasco
1 kg ijsblokjes
12 Zeeuwse platte oesters
2 takjes verse selderij
Dit heb je nodig
deegroller
oestermes