Entrecote met koffierub

Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!

295 kcal

15 min. bereiden, 1 uur wachten

zeer pittig

4/5

(13)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • vijzel of kleine keukenmachine

  • barbecue of grillpan


Aan de slag

  1. Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn. Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn. Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.

  2. Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.

  3. Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.

  • combinatietipLekker met komkommersalade en rijst.

Wat vond je van dit recept?

Entrecote met koffierub

Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig