Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen
Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g roodschillige aardappelen
- 5 el traditionele olijfolie
- 400 g cherrytomaten
- 400 g verse snijbonen (ongesneden)
- 2 tl baharat kruidenmix (specerijenmelange)
- 300 g kipfilethaasjes
- 100 g kappertjes (potje)
- 1 tl Franse mosterd
Keukenspullen
- bakpapier
- pureestamper
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat iets afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Plet de aardappelen met de pureestamper, maar stamp niet fijn. Besprenkel met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in ca. 20 min. goudbruin in de oven.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
- Meng ondertussen 1/4 van de rest van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een kom en klop tot een dressing. Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes en de dressing door elkaar. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.
bereidingstip:
Je kunt de kipfilethaasjes ook grillen op de barbecue. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kip met 4 el olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.
combinatietip:
Lekker met wat gesneden selderij over de groente.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 560 mg
- vezels 15 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 750 g roodschillige aardappelen
Kook de ongeschilde aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat iets afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1 el traditionele olijfolie
Plet de aardappelen met de pureestamper, maar stamp niet fijn. Besprenkel met 1 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 400 g cherrytomaten
Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in ca. 20 min. goudbruin in de oven.
- 400 g verse snijbonen
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm.
Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
- 1 el traditionele olijfolie
- 2 tl baharat kruidenmix
- 300 g kipfilethaasjes
Meng ondertussen de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee.
Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
- 100 g kappertjes
Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op.
- 1 tl Franse mosterd
- 3 el traditionele olijfolie
Doe de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een kom en klop tot een dressing.
Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes en de dressing door elkaar.
Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.
bereidingstip:
Je kunt de kipfilethaasjes ook grillen op de barbecue. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kip met 4 el olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.
combinatietip:
Lekker met wat gesneden selderij over de groente.