Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de cantuccini boven een kom en meng ze met de rozijnen, het eidooier, de boter en bruine suiker. Verdeel het mengsel over de holtes van de pruimen en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde pruimen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen
Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen.
- combinatietipLekker met een bolletje (vanille)ijs.
- variatietipIn plaats van cantuccini kun je ook bitterkoekjes gebruiken.
Gevulde pruimen met cantuccini en rozijnen
Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes. Heerlijk in deze warme, gevulde pruimen.

nagerecht
4 personen
160 kcal
5 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de cantuccini boven een kom en meng ze met de rozijnen, het eidooier, de boter en bruine suiker. Verdeel het mengsel over de holtes van de pruimen en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde pruimen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:Lekker met een bolletje (vanille)ijs.
variatietip:In plaats van cantuccini kun je ook bitterkoekjes gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 verse pruimen
4 cantuccini
2 el rozijnen
1 eidooier
1 el ongezouten roomboter
1 el bruine suiker
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)