Homemade citroen-gemberlimonade
Deze bruisende limonade lijkt wel een cocktail. Cheers!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 125 ml citroensap (flesje)
- 3 el vloeibare honing
- 5 cm verse gember
- 7½ g verse munt (bakjes)
- 750 ml lichtbruisend mineraalwater (gekoeld)
- 10 ijsklontjes
Keukenspullen
- tonicstamper
Advertentie
Bereiden
Meng het citroensap met de honing. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de munt. Doe het mineraalwater met het citroen-honingsap, de gember en munt in een grote glazen kom. Roer goed door. Stamp de muntblaadjes met de tonicstamper een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen. Zet tot gebruik in de koelkast en serveer met de ijsklontjes.
variatietip:
Verander de limonade met een scheutje gin in een cocktail.
variatietip:
Vervang de gember eens door komkommer. Schil met een dunschiller lange slierten van de komkommer en voeg deze toe aan de limonade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 60 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 5 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Homemade citroen-gemberlimonade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Homemade citroen-gemberlimonade
- 125 ml citroensap
- 3 el vloeibare honing
- 5 cm verse gember
- 7½ g verse munt
Meng het citroensap met de honing. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de munt.
- 750 ml lichtbruisend mineraalwater
Doe het mineraalwater met het citroen-honingsap, de gember en munt in een grote glazen kom. Roer goed door.
Stamp de muntblaadjes met de tonicstamper een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen.
- 10 ijsklontjes
Zet tot gebruik in de koelkast en serveer met de ijsklontjes.
variatietip:
Verander de limonade met een scheutje gin in een cocktail.
variatietip:
Vervang de gember eens door komkommer. Schil met een dunschiller lange slierten van de komkommer en voeg deze toe aan de limonade.