Appel-boterkoek

Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...

348 kcal

25 min. bereiden, 40 min. oventijd, 1 uur wachten

3.6/5

(62)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 220 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 150 gram rietsuiker

    rietsuiker

  • 2 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

    zelfrijzend bakmeel

  • 1 snufje zout

    zout

  • 100 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 3 Kanzi appels

    Kanzi appels

  • 1 theelepel kaneel

    kaneel

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • quichevorm (Ø 28 cm)

  • mixer


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.

  2. Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.

  3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.

  4. Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.

  • variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.

Wat vond je van dit recept?

Appel-boterkoek

Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig