Soezendeeg maken
Soezendeeg maken
bewaar
bewaar

Soezendeeg maken

Het perfecte soezendeeg maken doe je zo. Iedereen kan het, dus jij ook!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
7waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Verwarm de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het meel en zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg 3-4 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur en leg in een kom.

3

Laat het deeg 4-5 min. afkoelen, roer regelmatig met een spatel. Kluts de eieren en weeg 90 g ei af. Meng het ei beetje voor beetje met een spatel (of keukenmachine met deeghaken) door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Schep in een spuitzak.

4

Met dit deeg kun je verschillende vormen opspuiten. Maak bijvoorbeeld soezen of een soezenkrans.

5

Soezen: spuit met een spuitzak met ronde spuitmond van 1-2 cm 6 flinke soezen van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 20-25 min. goudbruin en gaar. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Laat de soezen 30 min. afkoelen.

6

Soezenkrans: teken 2 cirkels van Ø 15 cm op een vel bakpapier. Leg de vellen ondersteboven op een bakplaat. Spuit op 1 getekende cirkel recht boven het papier 1 ring van een ½ cm. Spuit op de 2de cirkel 3 ringen, tegen elkaar aan. Werk oneffenheden met natte vingers bij. Bak de kransen ca. 25 min. in de hete oven tot ze gerezen, goudbruin en gaar zijn. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Haal de soezenkransen uit de oven en laat in 30 min. helemaal afkoelen.

bereidingstipHeb je geen spuitzak? Schep het deeg en de room dan in stevige plastic zakjes en knip er een punt af.

Soezendeeg maken

Instructievideo - 02:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soezendeeg maken

Het perfecte soezendeeg maken doe je zo. Iedereen kan het, dus jij ook!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig