Varkenshaas met frites, aioli en komkommersalsa

De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit.

640 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en schep de frites om met de paprikapoeder en eventueel zout.

  2. Snijd ondertussen de sjalotten fijn en de tomaten in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.

  3. Meng in een kom de sjalot, tomaat, komkommer en paprika met het opgevangen vocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng de olie met de al-andalus en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  5. Maak ondertussen aioli: pers de knoflook boven de mayonaise en roer er het water door. Snijd elk stuk vlees in 4 schuine stukken en verdeel over de borden. Serveer met de frites, komkommersalsa en aioli.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Vlees grillen

    Instructievideo - 00:39 min.

Varkenshaas met frites, aioli en komkommersalsa

De varkenshaas krijgt door de al-andalus kruidenmix extra pit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig