bewaar
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
bewaar

Miljuschka Witzenhausens pompoentaart

Speculaaskruiden en pompoen samen in een taart. Dat is toch op en top herfst?

30 min. bereiden
1 uur 45 min. oventijd
2 uur wachten
84waarderingen

Ingrediënten

12 personen

90 g

ongezouten roomboter

140 g

tarwebiscuit

60 g

amandelmeel

500 ml

water

800 g

koelverse pompoenstukjes

397 g

gecondenseerde volle melk

100 g

fijne kristalsuiker

3

middelgrote eieren

2 tl

speculaaskruiden

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm) of ovenschaal (24 cm)

  • keukenmachine

  • pureestamper

  • zeef

Speculaaskruiden en pompoen samen in een taart. Dat is toch op en top herfst?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan op laag vuur. Doe ondertussen de biscuits in de keukenmachine en maal fijn. Meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en het amandelmeel. Schep in de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

2

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook en kook de pompoen 8 min. Giet af en laat 5 min. staan. Stamp de pompoen met een pureestamper tot puree. Schep in een zeef en laat uitlekken. Meng met een garde de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en het zout tot een samenhangend geheel. Vet de springvorm in met de rest van de boter. Schenk in de springvorm.

3

Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C. Bak de taart in het midden van de oven ca. 90 min. Zet de oven uit en laat de taart in ca. 2 uur afkoelen in de oven.

combinatietipLekker met een lepel crème fraîche.