Spruitjesgratin met zoete aardappel
Spruitjesgratin met zoete aardappel

Spruitjesgratin met zoete aardappel

Spruitjes saai? Nee hoor, helemaal niet met kaas en zoete aardappel.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

geschoonde spruitjes

25 g

verse bieslook

200 g

Goudse belegen komijnekaas 48+

900 g

zoete-aardappelpuree

50 g

panko Japans paneermeel

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Spruitjes saai? Nee hoor, helemaal niet met kaas en zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Snijd ondertussen de bieslook grof en rasp de kaas. Meng de aardappelpuree voorzichtig met de spruitjes en bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

tip

combinatietipLekker met een gehaktbal of tartaartje.