Pe­per­no­ten

Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.

  • gebak
  • 10 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(19) waardeer
hollands gebak Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor. 10 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven. Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik. Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.
  3. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de pepernoten een dag van tevoren maken. Bewaar ze in een lucht- dichte trommel om te voorkomen dat ze taai worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pepernoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­no­ten

1
1
  • 100 g keukenstroop
  • 100 g vloeibare honing
  • ½ tl zout
  • 1 middelgroot ei
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice

Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven.

2
2

Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik.

4
4

Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.

5
5

Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de pepernoten een dag van tevoren maken. Bewaar ze in een lucht- dichte trommel om te voorkomen dat ze taai worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.