bewaar
Sandwich met vega smeerworst en gekarameliseerde uien
Sandwich met vega smeerworst en gekarameliseerde uien
bewaar

Sandwich met vega smeerworst en gekarameliseerde uien

Uitgebreid lunchen met smeerworst? Dat kan! Je hoeft 'm alleen maar een beetje te upgraden.

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

15 g

ongezouten roomboter

50 g

kristalsuiker

2 el

witte wijnazijn

8 sneetjes

Liefde & Passie speltbrood

120 g

vegetarische smeerworst

75 g

rucola

1 el

grove mosterd

Uitgebreid lunchen met smeerworst? Dat kan! Je hoeft 'm alleen maar een beetje te upgraden.

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.

2

Rooster ondertussen de sneetjes brood. Besmeer de helft van de boterhammen met de smeerworst. Verdeel hierover de gekarameliseerde uien en de rucola. Besmeer de overige boterhammen met de mosterd en leg met de besmeerde kant op de rucola.