Tagliatelle met saffraan, citroen & parmazaan
Tagliatelle met saffraan, citroen & parmazaan

Tagliatelle met saffraan, citroen & parmazaan

Hoe minder ingrediënten, hoe beter een pastagerecht vaak is. Dit is het bewijs!

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

Parmigiano Reggiano

75

ongezouten roomboter

1

citroen

¼ g

saffraan

250 g

verse tagliatelle

Hoe minder ingrediënten, hoe beter een pastagerecht vaak is. Dit is het bewijs!

Aan de slag

1

Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de saffraan toe aan de boter. Snijd de citroen in partjes.

2

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Meng de pasta met de boter en de kaas en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Garneer met de partjes citroen, die je over de pasta kunt uitknijpen.

tip

combinatietipDit gerecht kun je ook goed eten als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus uit Allerhande 12, 2016