Romige kippensoep met paddenstoelen
Romige kippensoep met paddenstoelen

Romige kippensoep met paddenstoelen

Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

400 g

paddenstoelenmelange

2 el

traditionele olijfolie

1¼ liter

water

53 g

mix voor kippensoep

250 ml

kookroom

20 g

verse selderij

250 g

gerookte kipfiletreepjes

Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn.Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.

tip

variatietipOok lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.