Gelukskoekjes
Gelukskoekjes
bewaar
bewaar

Gelukskoekjes

Het nieuwe jaar komt eraan: wat staat jou te wachten?

30 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
17waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter. Mix het eiwit, de suiker en het zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Voeg het vanillearoma, de gesmolten boter en het water in 1 keer toe en meng goed. Laat het beslag 30 min. afgedekt in de koelkast rusten. Bekleed de bakplaat met het bakpapier, met de bolle kant omhoog zodat het niet terugkrult. Schep 1 tl van het beslag op de plaat en vorm met de achterkant van een lepel tot een cirkel van Ø 7.5 cm. Herhaal met de rest van het beslag totdat de bakplaat vol is.

2

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 3-5 min tot de randen goudbruin worden. Neem uit de oven en schep met behulp van een spatel de koekjes op een schone werkbank. Leg in het midden van elk koekje een papiertje met een zelfgeschreven tekstje. Vouw een koekje dubbel zodat het papiertje is bedekt. Vouw nog een keer losjes dubbel, maar zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de vouw ligt. Maak zo de rest van de koekjes. Werk snel zodat de koekjes nog warm en buigzaam zijn. Pak de koekjes voorzichtig op en leg ze in de holtes van de lege eierdozen om af te koelen.

variatietipIn plaats van het kant-en-klare eiwit kun je ook het eiwit van 3 eieren gebruiken (bij 48 koekjes).
bereidingstipDit beslag is voor ca. 48 koekjes. Bak de koekjes in 4 delen zodat ze niet afkoelen voordat je ze gevouwen hebt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gelukskoekjes

Het nieuwe jaar komt eraan: wat staat jou te wachten?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig