bewaar
Chocoladecake
Chocoladecake
bewaar

Chocoladecake

Als je deze chocoladecake 1 keer maakt, zal iedereen er steeds weer om blijven vragen.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
74waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

extra pure chocolade

215 g

ongezouten roomboter

200 g

bruine basterdsuiker

1 mespunt

zout

4

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

8 g

vanillesuiker

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • cakevorm 30 cm

Als je deze chocoladecake 1 keer maakt, zal iedereen er steeds weer om blijven vragen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de chocolade fijn in stukjes van ½ cm. Doe 200 g boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker en de gesmolten chocolade erdoor. Spatel vervolgens de stukjes chocolade erdoor.

2

Bekleed de cakevorm met het bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 50 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.