Prei-pad­den­stoe­leno­me­let met vol­ko­ren­brood

Warm heel lekker, maar maak 'm gerust eerder en neem koud mee voor de lunch.

(7) waardeer
lunch Warm heel lekker, maar maak 'm gerust eerder en neem koud mee voor de lunch. 2 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en tijm 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes, voeg toe aan de prei en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groenten in de pan. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden. Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Serveer met het volkorenbrood, besmeerd met de margarine.

combinatietip:

Maak deze lunch compleet met p.p. 2 sneetjes Brabants roggebrood, belegd met 2 el groentespread en een ½ avocado (in plakjes).

combinatietip:

Lekker met wat rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 01 - Goede start in 7 makkelijke stappen , Receptkaarten Allerhande 1 2017 , Kickstart 10-daagse , Receptkaart 2018 week 03-04

Prei-paddenstoelenomelet met volkorenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-pad­den­stoe­leno­me­let met vol­ko­ren­brood

1
1
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 100 g fijngesneden prei
  • ½ tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en tijm 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 100 g paddenstoelenmelange

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes, voeg toe aan de prei en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groenten in de pan. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.

4
4
  • 2 sneetjes AH Liefde & Passie volkorenbroden
  • 10 g plantaardige margarine

Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Serveer met het volkorenbrood, besmeerd met de margarine.

combinatietip:

Maak deze lunch compleet met p.p. 2 sneetjes Brabants roggebrood, belegd met 2 el groentespread en een ½ avocado (in plakjes).

combinatietip:

Lekker met wat rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.