Oma's ge­hakt­bal­len

Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Gehaktballen volgens oma's recept: lekkerder krijg je ze niet. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven. Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt. Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.
  2. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Oma's gehaktballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's ge­hakt­bal­len

1
1
  • 1 snee witbrood
  • 50 ml melk

Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken.

2
2
  • 1 kleine ui
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei

Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit, voeg toe en breek het ei erboven.

3
3
  • 1 tl zout
  • 1 mespunt nootmuskaat

Kneed met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt.

4
4

Verdeel het gehakt in een portie per persoon en vorm er met lichtvochtige handen mooi ronde ballen van.

5
5
  • 4 el paneermeel

Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

6
6
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin.

7
7

Keer voorzichtig. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.