bewaar
Appel-chocolatechipcookies
Appel-chocolatechipcookies
bewaar

Appel-chocolatechipcookies

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

20 porties

100 g

ongezouten roomboter

150 g

rietsuiker

1

middelgroot ei

130 g

tarwebloem

70 g

volkorenmeel

½ tl

bakpoeder

½ tl

kaneel

½ tl

gemalen kardemom

3

Junami-appels

100 g

pure chocolade

60 g

gezouten pecannoten

50 g

grove havermoutvlokken

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.

2

Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof. Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.

3

Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.

variatietipJe kunt het volkorenmeel ook vervangen door gewone bloem.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appel-chocolatechipcookies

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig