Bio braadworst met frisse venkelsalade en krieltjes
Een braadworst hoeft niet altijd bij stevige winterkost. Hij is ook heerlijk bij een fris lentegerecht!
780 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg krieltjes
krieltjes
3 eetlepel arachideolie
arachideolie
400 gram braadworsten
braadworsten
1 stronk bleekselderij
bleekselderij
1 venkelknol
venkelknol
312 gram mandarijnpartjes op lichte siroop
mandarijnpartjes op lichte siroop
150 gram veldsla
veldsla
40 gram blanke rozijnen
blanke rozijnen
50 gram romige dressing
romige dressing
15 gram verse peterselie
verse peterselie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2017 - Allerhande Box week 15 2017
Was de krieltjes en halveer ze. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook hierin de ongeschilde krieltjes in 10 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de bleekselderij en snijd in boogjes. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Laat de mandarijnen uitlekken. Meng de bleekselderij, venkel, mandarijn, veldsla, rozijnen en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper.
Verdeel de worst, krieltjes en de salade over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi over de salade.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Bio braadworst met frisse venkelsalade en krieltjes
Een braadworst hoeft niet altijd bij stevige winterkost. Hij is ook heerlijk bij een fris lentegerecht!

hoofdgerecht
4 personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de krieltjes en halveer ze. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook hierin de ongeschilde krieltjes in 10 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de bleekselderij en snijd in boogjes. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Laat de mandarijnen uitlekken. Meng de bleekselderij, venkel, mandarijn, veldsla, rozijnen en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper.
Verdeel de worst, krieltjes en de salade over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi over de salade.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg krieltjes
3 el arachideolie
400 g braadworsten
1 stronk bleekselderij
1 venkelknol
312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
150 g veldsla
40 g blanke rozijnen
50 g romige dressing
15 g verse peterselie




