Mojo verde
Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 1 verse jalapeñopeper
- 15 g verse koriander
- 20 g verse platte peterselie
- 1 tl gemalen komijn
- 50 g ongezouten geroosterde amandelen
- 150 ml milde olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- ½ tl zout
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Pel de knoflook. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.
- Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.
combinatietip:
De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.
bewaartip:
Deze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 160 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Mojo verde
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mojo verde
- 2 tenen knoflook
Pel de knoflook.
- 1 verse jalapeñopeper
Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.
- 15 g verse koriander
- 20 g verse platte peterselie
- 1 tl gemalen komijn
- 50 g ongezouten geroosterde amandelen
- 150 ml milde olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- ½ tl zout
Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.
combinatietip:
De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.
bewaartip:
Deze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.