bewaar
Salsa verde
Salsa verde
bewaar

Salsa verde

Deze superverse, zelfgemaakte kruidensaus maakt van kip, entrecote, karbonade en sardientjes een echt smaakfeest!

20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse basilicum

7½ g

verse munt

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse koriander

1

sjalot

1 teen

knoflook

6 el

extra vierge olijfolie

2 el

kappertjes

2 el

water

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • kom

Deze superverse, zelfgemaakte kruidensaus maakt van kip, entrecote, karbonade en sardientjes een echt smaakfeest!

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.

2

Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipJe kunt deze salsa ook met de staafmixer bereiden.

bewaartipJe kunt deze salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.