Gegrilde entrecote met salsa verde
Gegrilde entrecote met salsa verde

Gegrilde entrecote met salsa verde

De groene salsa maakt van dit gerecht met mooie rosé gebakken entrecote een Zuid-Amerikaans pareltje.

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

1

citroen

15 g

verse munt

15 g

verse dille

10 g

verse platte peterselie

½ teen

knoflook

2

ansjovisfilets

100 ml

extra vierge olijfolie

100 g

kappertjes

4

entrecotes

125 g

rucola

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

De groene salsa maakt van dit gerecht met mooie rosé gebakken entrecote een Zuid-Amerikaans pareltje.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet af.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Maal de blaadjes munt, dille, peterselie, knoflook, ansjovis, het citroenrasp, de olie en de helft van de kappertjes fijn in de keukenmachine. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrijk de entrecotes met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

4

Meng ondertussen de helft van de salsa met de krieltjes, 2 el citroensap, de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer met de entrecote en de rest van de salsa.

tip

combinatietipLekker met gegrilde groenten.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.