Gegrilde entrecote met salsa verde
Vlees van de barbecue met een Mexicaanse salsa.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el kappertjes
- 2 ansjovisfilets
- 5 el traditionele olijfolie
- ½ citroen
- 4 entrecotes
Keukenspullen
- barbecue
- staafmixer met bakje
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Haal voor de salsa verde de blaadjes van de takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer. Snijd de koriander en peterselie grof en voeg samen met de helft van de kappertjes, de ansjovisfilets en 4/5 van de olijfolie toe aan de muntblaadjes. Maal tot een gladde saus en doe in een kom. Pers de citroen erboven uit. Roer de rest van de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium). Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie. Serveer de entrecotes met de salsa verde.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 320 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gegrilde entrecote met salsa verde
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde entrecote met salsa verde
Steek de barbecue aan.
- 15 g verse munt
Haal voor de salsa verde de blaadjes van de takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer.
- 15 g verse koriander
- 15 g verse platte peterselie
- 1 el kappertjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 el traditionele olijfolie
Snijd de koriander en peterselie grof en voeg samen met de kappertjes, de ansjovisfilets en de olijfolie toe aan de muntblaadjes.
Maal tot een gladde saus en doe in een kom.
- ½ citroen
- 1 el kappertjes
Pers de citroen erboven uit. Roer de rest van de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 entrecotes
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium).
Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie.
Serveer de entrecotes met de salsa verde.