Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

Vlees van de barbecue met een Mexicaanse salsa.

(0) waardeer
hoofdgerecht Vlees van de barbecue met een Mexicaanse salsa. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer met bakje
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Haal voor de salsa verde de blaadjes van de takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer. Snijd de koriander en peterselie grof en voeg samen met de helft van de kappertjes, de ansjovisfilets en ¾ van de olijfolie toe aan de muntblaadjes. Maal tot een gladde saus en doe in een kom. Pers de citroen erboven uit. Roer de rest van de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium). Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie. Serveer de entrecotes met de salsa verde.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde entrecote met salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 15 g verse munt

Haal voor de salsa verde de blaadjes van de takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer.

3
3
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 4 el traditionele olijfolie

Snijd de koriander en peterselie grof en voeg samen met de kappertjes, de ansjovisfilets en de olijfolie toe aan de muntblaadjes.

4
4

Maal tot een gladde saus en doe in een kom.

5
5
  • ½ citroen
  • 1 el kappertjes

Pers de citroen erboven uit. Roer de rest van de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 entrecotes
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium).

8
8

Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie.

9
9

Serveer de entrecotes met de salsa verde.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.